Marie-Kristin Geest

"International Sustainability Management vormde een geweldige introductie in de wereld van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen"


Marie-Kristin is 25 jaar en werkt sinds 2016 als Operations Coordinator voor PVH. Dit is het overkoepelende bedrijf dat Calvin Klein en Tommy Hilfiger in bezit heeft. Ze heeft de minor International Sustainability Management bij Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) gedaan, ten tijde dat de opleiding nog IBMS heette. Ze vind het geweldig dat PVH open staat voor innovatieve transformaties op het gebied van duurzaamheid!

Minor
"Ik heb gekozen voor de International Sustainability minor op HVHL om meer inzicht te krijgen in dit belangrijke aspect van de zakelijke wereld", vertelt Marie-Kristin. "Ik wilde meer te weten komen over de reikwijdte en de impact van dit onderwerp, en de International Sustainability minor vormde een geweldige introductie in de wereld van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen."

Doelstellingen
"Tommy Hilfiger hanteert momenteel drie principes en het heeft 10 zaken waarvoor het hele bedrijf zich inzet. De doelstellingen moeten in 2020 bereikt zijn. Deze initiatieven zijn onder andere: het Sustainable Cotton Initiative, het Water Stewardship Project, het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen, minder plastic verpakkingen en herbestemming van kleding. Dit seizoen bijvoorbeeld zullen ze de eerste 100% gerecyclede katoenen spijkerbroek op de markt brengen."

Tommy Cares
"Daarnaast heeft Tommy Hilfiger een eigen stichting - Tommy Cares - die meehelpt om gezonde communities op te bouwen en een groot aantal non-profit organisaties en vrijwillige programma’s ondersteunt. Werknemers worden regelmatig gestimuleerd om zich aan te sluiten bij deze initiatieven van Tommy Cares. Ik vind het geweldig dat het bedrijf waarvoor ik werk actief is en open staat voor innovatieve transformaties op het gebied van duurzaamheid  en niet alleen mooie rapporten schrijft over maatschappelijk verantwoord ondernemen.”

Meer weten?
Opleidingsinformatie International Business

Marie-Kristen Geest, afgestudeerde