Maggie Muurmans

"Het is belangrijk dat je een beetje flexibel bent, want je kunt in de hele wereld aan het werk!"


Maggie Muurmans studeerde Diermanagement bij Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) en zette een stichting op om in Indonesië zeeschildpadden te beschermen. Hiermee ontving zij de prestigieuze Future for Nature Award uit handen van niemand minder dan Sir David Attenborough!

Diermanagement
Ze is erg blij en trots, maar tegelijkertijd van mening dat iedereen kan doen wat zij doet.
"Mijn start was op de mavo. Ik wilde graag Diergeneeskunde gaan studeren, maar zag het na de havo niet meer zitten om ook nog vwo te doen. Vervolgens besloot ik Diermanagement te gaan studeren. Na het eerste jaar zou ik dan - zo was mijn plan - kunnen instromen op de universiteit. Maar het was leuker dan ik dacht, met name door de interessante stages. Ik ben dus niet meer weggegaan!"

De wereld rond
"Ik houd erg van dieren, maar op de middelbare school vond biologie wel erg detaillistisch. Talen vond ik leuker. Dat komt me nu goed van pas, want met mijn beroep reis je de hele wereld rond. Ik heb in Jersey stage gelopen en gewerkt, ik werk op een afgelegen locatie in Indonesië en ga aan de goudkust van Australië wonen. Soms is dat vrij hectisch, maar ook ontzettend leuk! Op HVHL vond ik Wildlife Management erg boeiend, net als het vak strategisch management. Maar ik merk ook dat ik veel heb aan vakken die vroeger misschien niet zo relevant leken. Boekhouden bijvoorbeeld; best handig als je een eigen stichting moet runnen!"

Droombaan
"Mijn eigen project... ik vind het een droombaan. Soms vind ik dat ook wel eng om te zeggen, want ik ben nog geen dertig! Maar toch ervaar ik het zo. En ik ben er van overtuigd dat iedereen dit kan bereiken, want ik ben zelf nooit een topstudent geweest. Het is veel belangrijker dat je tijdens je opleiding bepaalde contacten legt, je stages zorgvuldig kiest en extra dingen doet. Ik heb bijvoorbeeld een eigen paard gehad, maar je kunt je ook inzetten voor Greenpeace, of een stichting die blindengeleidehonden traint. Het kan van alles zijn en qua studiedruk is het ook nu nog goed te doen. Daarnaast is het belangrijk dat je een beetje flexibel bent, want je kunt in de hele wereld aan het werk!"

Meer weten?
Opleidingsinformatie Diermanagement