Lydia Korevaar

"Ik probeer nu niet te lang te twijfelen, maar gewoon te doen"


Lydia Korevaar zit aan het eind van het eerste jaar bij Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) en weet nog hoe ze haar opleiding vond. "Ik heb heel veel open dagen bezocht van onder andere mode- en kunstopleidingen. Dat was iets te artistiek voor mij, maar ik wilde wél iets creatiefs doen. Een leraar kwam vervolgens met Tuin- en Landschapsinrichting en ik dacht: wow, dat ken ik helemaal niet!" 

Bewuster
Inmiddels weet Lydia goed wat de opleiding inhoudt. "Het is een drukke studie die veel tijd vergt, maar ik vind het heel fijn dat je breed wordt opgeleid. Het valt mij op dat ik nu anders - veel bewuster -  om me heen kijk. Als ik nu in de trein zit en naar buiten kijk, weet ik wat voor landschap dat is. En als ik aan het hardlopen ben denk ik ineens: hé, daar staat moerasspirea."

Wennen
"Toen ik met deze opleiding begon, moest ik erg wennen aan de manier van werken op het hbo. Je moet veel zelf ontdekken en zelfstandig zijn en dat was wel even een contrast met de havo! Ik probeer nu niet te lang te twijfelen maar gewoon te doen. Als ik er niet uitkom, vraag ik het aan een medestudent of docent."

Balans
"Naast de studie ben ik in mijn vrije tijd te vinden bij de studentenvereniging. In het begin van het schooljaar had ik daar meteen veel activiteiten. Hierdoor leerde ik snel mensen kennen en vond ik mijn kamer. Het is natuurlijk verleidelijk om naar alle feestjes te gaan, maar de laatste tijd werk ik hard om mijn propedeuse (eerste jaar) te halen en heb ik de balans gevonden."

Meer weten?
Opleidingsinformatie Tuin- en Landschapsinrichting