Lieke van Klink

"Tijdens mijn studie kreeg ik de kans om naar Zuid-Afrika te gaan"


Lieke van Klink behaalde haar bachelor Equine, Leisure and Sports (voorloper van Equine, Sports and Business) bij Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL). Daarna volgde de afronding van haar master 'Global Wildlife Health and Conservation' af aan de Universiteit van Bristol in Engeland.

Liefde op het eerste gezicht
"De afgelopen drie maanden heb ik fulltime gewerkt aan mijn onderzoek en de inleverdatum komt dichterbij. Ik heb veel interesses en kon in het begin niet kiezen wat het onderwerp zou worden. De masteropleiding die ik volg is heel divers en dat maakte het lastiger. Echter, tijdens mijn studie bij HVHL kreeg ik de kans om naar Zuid-Afrika te gaan. Dat was liefde op het eerst gezicht. Toen ik voor mijn masteronderzoek weer de kans kreeg om naar Zuid-Afrika te gaan, wist ik gelijk dat ik het moest doen. Ik moest alleen nog een project vinden dat ik binnen drie maanden kon afronden en dat paste binnen de woordenlimiet van 4000 – dat was niet makkelijk!"

Gnoes
"Ik besloot om het gedrag van de gnoes te onderzoeken in reactie op menselijke verstoring. Enthousiast als ik was ging ik naar Zuid-Afrika om met het onderzoek te beginnen. Alleen in de eerste twee weken was er geen gnoe te bekennen! De stress begon toe te slaan, maar met hulp van mijn begeleider kon ik gelukkig mijn onderwerp veranderen en ook andere dieren onderzoeken. Voor mijn onderzoek reed, liep en fietste ik door een natuurreservaat en zag ik de verbazingwekkende schoonheid van Zuid-Afrika. Nu ik terug ben in Engeland en werk aan mijn scriptie, besef ik dat ik echt hou van wat ik doe, zelfs van de data-analyses!"

Vaardigheden
"Tijdens mijn studie twijfelde ik vaak aan mijn keuze van mijn bachelor opleiding. Hoewel ik momenteel niet met paarden werk, realiseer ik me dat ik veel vaardigheden bij HVHL heb geleerd, die op vele manieren erg handig zijn voor mijn huidige studie en leven; Management en Conservation gaan hand in hand" Als volgende stap is Lieke nu op zoek naar een promotieplaats in Australië om als onderzoeker aan de slag te gaan in het werkveld Conservation. Bij voorkeur gespecialiseerd in het gedrag van wilde paarden, met name Przewalski-paarden en/of Brumby's.

Meer weten?
Opleidingsinformatie Dier- en Veehouderij, Velp