Lars Reerink

“Niet alleen in euro’s denken, maar ook kijken naar goede oplossingen op de lange termijn”

Na zijn bachelor Land- en Watermanagement ging Lars Reerink begin dit jaar aan de slag bij het ingenieursbureau waar hij ook zijn afstudeerstage liep. In september start hij met de nieuwe masteropleiding Duurzame Gebiedstransities.

Na zijn bachelor besloot Lars eerst een half jaar te gaan werken. “Je kan nog zo’n hoge positie hebben, als je niet weet waar je over praat, kan dat je belemmeren in je werk. Daarom heb ik heel bewust de keuze gemaakt om dicht tegen de uitvoering aan te gaan zitten en eerst praktijkervaring op te doen. Een WO-master is niks voor mij omdat je dan al snel de wetenschappelijke onderzoekskant op gaat. Toen ik van deze master hoorde, sprak deze me gelijk aan. Het is een heel actueel thema en sluit goed aan op de minoren die ik heb gevolgd, Project- & Programmamanagement en met name Rentmeesterij.

Communicatie met stakeholders en transitiemanagement
Wat Lars zo aanspreekt in deze master, is de inhoudelijke verdieping. “Land- en Watermanagement is een heel brede basis. Als metafoor gebruik ik wel eens: je krijgt een zee aan informatie, alleen het gaat maar enkele centimeters diep. Dat is de kracht en het mooie van de studie, maar een zekere verdieping, en dan met name op het stukje ruimtelijke ordening, communicatie met stakeholders en transitiemanagement, is heel actueel en wenselijk.” Lars hoopt in de master handvatten en tools te krijgen die hem gaan helpen in het werkveld om zaken duurzamer en toekomstbestendiger neer te zetten. “Er zijn veel meer mensen nodig die niet alleen in euro’s en prestaties denken, maar die ook kijken naar goede oplossingen op de lange termijn.”

Duurzaamheid als gelijkwaardig belang
De wereld een stukje mooier maken en een zekere impact maken, vindt Lars belangrijk. “Een technische oplossing is nodig om een project een succes te maken. Vroeger werd er alleen naar de harde aspecten gekeken - wat kost dat en wat is er voor nodig - maar inmiddels is meer dan duidelijk dat we ook moeten kijken naar hoe we iets toekomstgericht en duurzaam kunnen realiseren. Laten we die factoren zo meewegen dat ze een gelijkwaardig, en liever nog een hoger belang hebben.”

Lars Reerink