Lars

"Ik ontdekte dat juist de commerciële kant van de dierensector mij heel erg trok."


Lars begon aan de opleiding Diermanagement met het idee zich te richten op Wildlife Management. Dat pakte uiteindelijk heel anders uit. Lars vertelt: “De opleiding Diermanagement is een brede managementopleiding maar door de keuzes die je gaandeweg maakt kun je je specialiseren in een bepaald werkveld."

Commerciële kant
"Ik had Wildlife Management voor ogen; de uitdaging en het avontuurlijke van deze studie leken mij wel wat. Ik deed verschillende opdrachten en onderzoek op dat gebied en liep mijn eerste stage bij Natuurbalans in Nijmegen, maar ik had niet het gevoel dat dit het was. Mijn interesse werd gewekt toen ik modules kreeg over diervoeding. Mijn tweede stage liep ik bij Henry Schein Animal Health, een bedrijf in dierenartsproducten. Ik liep mee met Marketing en Communicatie, met accountmanagers en ontdekte dat de diervoedingsindustrie en de commerciële kant van de dierensector veel beter bij mij paste.”

Concurrentieonderzoek
“Voor de toenmalige major Companion Animal Management (red. zie nu Domestic Animal Management) die ik volgde, deed ik een concurrentieonderzoek voor Renske Natuurlijke Diervoeding B.V. Dat vond ik hartstikke leuk om te doen, maar helaas kon ik daar niet aan het werk. Echter, via dat concurrentieonderzoek kwam ik wel in contact met Edgard & Cooper. Een nieuw bedrijf in natuurlijke voeding voor honden en katten met een filosofie en productassortiment die mij heel erg aanspraken."

Baan
"Ik heb hen een open sollicitatie gestuurd, mocht op gesprek komen en sinds een aantal maanden ben ik daar accountmanager voor de regio Noord- en Oost-Nederland. Ik heb een verkooptraining mogen volgen en ben nu verantwoordelijk voor bestaande en nieuwe relaties; vijf dagen in de week ben ik onderweg. Ik had nooit gedacht dat ik de commerciële kant van de dierensector zo leuk zou vinden! Ik ben pas begonnen en ik leer nog heel veel, maar in de toekomst hoop ik uiteindelijk een stapje hoger te komen. Als key accountmanager bijvoorbeeld, maar de strategische kant lijkt me ook heel leuk.”

Tip voor aankomende studenten
“Tijdens de opleiding Diermanagement heb ik vooral geleerd dat je moet doen wat je zelf leuk vindt. Dat is ook wat ik aankomende studenten wil meegeven: bedenk goed welke richting je uit wilt, waar je later zou willen werken en richt je studie daarop in. Door hard te werken en inzet te tonen bereik je wat je wilt.” 

Meer weten?
Opleidingsinformatie Diermanagement

Lars, afgestudeerde Diermanagement
Lars (links) op de Dibevo beurs in 2018