Kelsey

"Het leek mij interessant om de verschillen tussen landen te ervaren met betrekking tot de paardensector".


Kelsey is student Diermanagement en ze heeft haar stage gelopen bij African Dream Horse Safari in Hoedspruit, Zuid-Afrika. Dit is een manege en pensionstal met in totaal 26 paarden, die lessen geven aan zowel kinderen uit de buurt als aan pensionklanten. Daarnaast organiseren ze door het jaar heen verschillende wedstrijden en verzorgen ze ponykampen. Als laatste bieden zij ook nog buitenritten voor toeristen aan in het aangrenzende wildreservaat.

Events
De stage van Kelsey was gericht op eventmanagement en marketing. Tijdens haar stage heeft ze drie evenementen georganiseerd; een springwedstrijd, westernwedstrijd en een ponykamp. Hiervoor heeft zij voor elk evenement een plan van aanpak geschreven, taken verdeeld onder de werknemers, promotie gemaakt en gezorgd dat de evenementen soepel verliepen. Daarmee was Kelsey dus eindverantwoordelijk voor deze evenementen. Daarnaast hield zij tijdens haar stage de social media bij en heeft ze geholpen met het opzetten van de nieuwe website.

Nog meer
Naast haar stageopdracht heeft Kelsey ook andere werkzaamheden verricht. Zo heeft ze paardrijles gegeven aan beginners en buitenritten begeleid in het aangrenzende wildreservaat. Tijdens deze buitenritten vertelde ze de toeristen over de natuur en hoe ze zich moesten gedragen ten opzichte van het wild. Daarnaast was er in het weekend tijd voor ontspanning en werden er verschillende excursies georganiseerd.

Verschillen
“Ik wilde heel graag stage in het buitenland lopen", vertelt Kelsey. "Het leek mij interessant om kennis te maken met een totaal andere cultuur en de verschillen tussen landen te ervaren met betrekking tot de paardensector. Het grootste verschil was dat er nauwelijks stress was. In Europa heerst een hele gehaaste maatschappij; alles moet zo snel en goedkoop mogelijk. In Zuid-Afrika is daar geen sprake van, wat zorgt voor een erg prettige werksfeer en vrolijke mensen."

Internationaal
"
Ik kan iedereen aanraden om een stage in het buitenland te lopen. Je bent even helemaal op jezelf aangewezen en hier word je erg zelfstandig van. Daarnaast is mijn Engels inmiddels vloeiend waardoor ik mij beter kan profileren op de internationale arbeidsmarkt. Vooral de paardenwereld is erg internationaal en daarom wil ik aankomende studenten adviseren om de vreemde talen (vooral Duits en Engels) goed te beheersen, zodat je hiermee een streepje voor hebt op de rest."

Meer weten?
Opleidingsinformatie Diermanagement