Van mbo naar hbo

Jorrit Wesselkamp is 20 jaar oud en eerstejaars student Land- en Watermanagement. Hij heeft zijn mbo-diploma Watermanagement van Helicon in Velp al op zak. Hoe bevalt het Jorrit op het hbo?

“Ik heb het erg naar mijn zin bij Land- en Watermanagement. Het leukst tot nu toe vind ik de projecten die je in groepsverband doet. Je werkt hier ongeveer 10 weken samen aan. Als je iets niet begrijpt of nog een keer uitleg wilt van de docenten, nemen ze daar ook de tijd voor. Dat vind ik persoonlijk erg fijn. Ik heb wel gemerkt dat je het hbo niet moet onderschatten. Als je eenmaal achter loopt met de lesstof, kom je moeilijk bij en ga je onderuit bij de tentamens. Zo ver moet ik het dus maar niet laten komen!”

Verder leren in watermanagement

“Ik heb de overstap naar het hbo gemaakt omdat ik nog verder wil leren in de sector watermanagement. Op het mbo heb ik al verschillende stages gelopen: bij een hovenier, bij een waterschap en de gemeente Arnhem. Daardoor wist ik dat dit echt mijn vakgebied is. Ik denk dat ik ga kiezen voor de specialisatie Grond-, Weg- en Waterbouw. Dat lijkt mij heel uitdagend en interessant. Je krijgt veel te maken met technisch rekenen en je komt terecht in een werkveld waar je nog alle kanten op kunt. En wie weet studeer ik nog wel verder… als je eenmaal met werken begonnen bent, begin je niet zo snel meer aan een studie. Dan kun je maar beter meteen doorstuderen.”