Jorik Roodink

"Van schoolproject Panggies maakte ik mijn start-up"

Jorik Roodink (24) opende na zijn studie Voedingsmiddelentechnologie in Velp een webshop voor gezonde pannenkoeken, Panggies. Hij maakte van een succesvol studieproject zijn  eigen start-up en is blij verrast met de grote belangstelling voor zijn pannenkoekenmix.

“Na het behalen van mijn diploma Voedingsmiddelentechnologie in september ben ik gestart met mijn eigen bedrijf. Ik verkoop Panggies, een gezonde pannenkoekenmix. Tijdens een schoolproject ontdekte ons studententeam dat het soms lastig kan zijn om kinderen genoeg groente te laten eten en dat zelfs 16% van de volwassenen niet aan zijn dagelijkse portie komt. Hierdoor zijn wij op het idee gekomen om groente te combineren met iets wat iedereen lekker vindt, namelijk: pannenkoeken. Pancakes meet veggies, oftewel Panggies!

In 2018 hebben wij Nederland vertegenwoordigd op Ecotrophelia in Parijs, een jaarlijkse Europese competitie tussen studententeams van hogescholen en universiteiten. De opdracht tijdens deze competitie is om een nieuw, duurzaam voedingsproduct te ontwikkelen. Naast het maken van gezonde voeding hebben wij als doel om voedselverspilling tegen te gaan. In 2017 werd er in Nederland tussen de 106 en 147 Kg per persoon verspild in de voedselketen. Het drogen van groente is een effectieve manier om de gezonde stoffen uit groentes het hele jaar door te kunnen gebruiken en helpt zo tegen het bederven van voedsel. Daarbij kiezen wij voor hersluitbare verpakkingen die het product optimaal beschermen zodat er geen voedingstoffen verloren gaan.

Ondertussen is Panggies doorontwikkeld tot drie heerlijke varianten en klaar voor het grote publiek. Voor één verpakking Panggies is tot wel 430 gram groente gedroogd en toegevoegd aan het product. Gezondere pannenkoeken vind je niet! Het is heel leuk om te zien hoe positief mensen reageren op mijn product. Ik verkoop de drie varianten nu ook echt in onze webshop. Voor de marketing gebruik ik vooral social media. Je kunt ons volgen op Instagram en op Facebook."