Jeroen Ahrens

“Het geeft niet als je er in het Engels langer over doet om uit je woorden te komen.”


Jeroen Ahrens volgde de opleiding International Business in Food and Flowers in Velp. “Ik vind de internationale handel heel erg interessant en deze opleiding bij Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) sloot hier goed bij aan. Daarnaast vond ik dat de school een hele gezellige en vertrouwde sfeer had. De voertaal van de opleiding is Engels, maar dat viel achteraf heel erg mee."

Engels
Toen Jeroen erachter kwam dat de opleiding volledig in het Engels werd gegeven, was hij bang dat dit een grote belemmering zou zijn. “Engels was op de havo niet mijn sterkste vak, maar achteraf viel dit heel erg mee. Vanuit school wordt er rekening mee gehouden dat niet iedereen even goed is in Engels. Er zijn ook veel internationale studenten die deze opleiding doen, waarvoor Engels ook niet de moedertaal is. Zo zijn spelfouten de eerste maanden geen probleem en maakt het ook niet uit als je er wat langer over doet om uit je woorden te komen. Naast de lessen Engels geef je in de eerste periode ook veel presentaties in het Engels, waardoor je steeds beter wordt.”

Voordelen
Jeroen ziet alleen maar voordelen in het volgen van een Engelstalige opleiding: “Je leert de taal goed beheersen, vooral omdat je met internationale medestudenten in aanraking komt. Dit is natuurlijk erg leuk en interessant, maar ook handig voor later.” Aan nieuwe studenten zou ik dan ook de tip willen meegeven om zoveel mogelijk met je buitenlandse medestudenten te praten en ervoor te zorgen dat je bij hen in projectgroepjes komt. Hierdoor spreek je veel Engels en kun je dus mooi oefenen. Daarnaast is het ook leuk en handig, aangezien hun ervaring vaak ook goed van pas komt in je project.”

Meer weten?
Opleidingsinformatie International Business in Food and Flowers

Jeroen Ahrens, student Bedrijfskunde en Agribusiness in Velp