Ingeborg Efdée

"Geniet van je studententijd; studeren is meer dan alleen maar leren"


Ingeborg Efdée zit nu in het tweede jaar van de voltijdopleiding Land- en Watermanagement. Voordat ze aan deze studie begon, heeft ze eerst Technische Bedrijfskunde gestudeerd, maar dat paste toch niet bij haar. "Van huis uit ben ik opgevoed met groen, omdat het werk van mijn vader daar veel mee te maken heeft. Daarnaast heb ik passie voor water en techniek en heb ik tijdens het zoeken naar een studie deze combinatie kunnen vinden."

Schot in de roos
"Na een meeloopdag vol praktijkonderdelen, zoals onder andere landmeten en geografische kaarten tekenen, was ik helemaal overtuigd en enthousiast.  Mijn keuze voor Land- en Watermanagement bij Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) bleek een schot in de roos. Ik wil iedereen aanraden om mee te doen aan de introweek. Je kampeert dan op landgoed Larenstein, onderneemt allerlei leuke activiteiten en leert veel nieuwe mensen kennen, waaronder je eigen studiegenoten. Hierbij kwam ik ook voor het eerst in aanraking met de studievereniging ‘Quercus’. Nu ruim een jaar later ben ik voorzitter van deze vereniging en zit ik ook bij een dispuut waarmee ik één keer in de week gezellig samen eet."

HVHL
"Ik vind dat er hier in Velp een fijne sfeer heerst. Als je door de gangen loopt kom je altijd wel mensen tegen met wie je een praatje kunt maken, omdat de school redelijk klein is. Daarnaast vind ik het fijn dat er weinig afstand is tussen studenten en docenten; af en toe doen we zelfs een biertje samen. Ook organiseren we gezamenlijk een barbecue, toch wel één van de hoogtepunten van het jaar bij Land- en Watermanagement. Het allerleukste vond ik de ‘Puttenweek’ in het eerste jaar; een studieweek waarin je de inhoud van de studie goed leert kennen en al veel praktijkervaring opdoet. Mijn motto is dat je moet genieten van je studententijd; een mooie tijd die uit meer bestaat dan alleen maar leren."

Meer weten?
Opleidingsinformatie Land- en Watermanagement