Hendrik van Houten

“Door je te richten op duurzame projecten ben je verzekerd van uitdaging en een wereld aan kansen’’


“Ik heb International Business bij Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) gestudeerd, omdat het net even anders is dan de andere International Business opleidingen in Nederland”, vertelt Hendrik van Houten. “Het is een brede opleiding met aandacht voor duurzaam ondernemen en dat sloot aan bij mijn interesse.”

Kansen
“Vanuit mijn eigen netwerk in de food- & agrisector had ik al gezien dat er veel kansen liggen op dit gebied en dat HVHL een school is die zich hierin heeft verdiept.” Hendrik is afgestudeerd en heeft zijn eigen bedrijf SUSTABLE, gericht op het versnellen van duurzame projecten. Hiervoor heeft hij een aantal jaren gewerkt bij Ekwadraat en Deloitte. “Door me juist te richten op duurzaamheid in een internationale context, gecombineerd met een nuchtere Friese mentaliteit is het vinden van een baan of het vinden van opdrachtgevers momenteel goed te doen.” 

Verduurzaming industrie
Hendrik werkt onder andere aan grote verduurzamingsprojecten in de industrie in Noord-Nederland. Dit zijn bijvoorbeeld projecten om CO2 terug te winnen en in te zetten om chemische producten te maken, een keten opzetten voor waterstof en het regelen van subsidies en financiering. “Dankzij de internationale focus van de opleiding kan ik in mijn werk nu moeiteloos schakelen tussen Nederlands en Engels, zelfs Duits waar nodig.”

Brede focus
Mkb-bedrijven die de bedrijfsvoering willen verduurzamen, het dak willen vol leggen met zonnepanelen of bijvoorbeeld reststromen willen benutten om hernieuwbare energie voor eigen gebruik te produceren, kunnen ook bij Hendrik terecht. “Door mijn brede focus en een slimme manier van samenwerken met andere bedrijven en ondernemers kan ik een zeer diverse groep bedrijven en organisaties helpen te verduurzamen. Hierdoor heb ik het gevoel écht het verschil te kunnen maken en stap ik elke dag weer met veel plezier uit mijn bed.”

Opleiding International Business als springplank
Een agrarische achtergrond gecombineerd met de brede IB-opleiding heeft voor een sterke basis gezorgd. Hierdoor is Hendrik in staat geweest zich met zeer diverse projecten bezig te houden. “Juist door tijdens de opleiding met studenten en docenten met zeer diverse achtergronden te werken wordt je inlevings- en aanpassingsvermogen sterker. Ook het brede programma opent elke keer weer nieuwe werelden waardoor buiten je comfortzone treden je nieuwe comfortzone wordt. Ik kan het daarom iedereen aanraden die het verschil op het gebied van duurzaamheid wil maken!”

Meer weten?
Opleidingsinformatie International Business

 

Hendrik van Houten, afgestudeerde International Business