Hendrik van Houten

"Werken in een internationale omgeving is uitdagend en leerzaam"


"Ik heb International Business bij Van Hall Larenstein gestudeerd, omdat het net even anders is dan de andere International Business opleidingen in Nederland", vertelt Hendrik van Houten. "Het is een brede opleiding met aandacht voor duurzaam ondernemen en dat sloot aan bij mijn interesse."

Kansen
"Vanuit mijn eigen netwerk in de food & agri sector had ik al gezien dat er veel kansen liggen op dit gebied en dat Van Hall Larenstein een school is die zich hier in heeft verdiept." Hendrik is afgestudeerd en vandaag de dag werkt hij als adviseur Global Investment and Innovation Incentives bij Deloitte. “Hier richt ik me op subsidies, fiscale regelingen en belastingen voor nieuwe groene innovaties zoals biobased economy. Hiervoor werkte ik bij Ekwadraat, een bedrijf wat zich bezig houdt met schone energie."

Duurzame energie
"In de internationale omgeving deed ik projecten over Biobrandstof in Duitsland en China. Werken in een internationale omgeving is uitdagend en leerzaam. Als adviseur duurzame energie houd ik mij voornamelijk bezig met vergistingsprojecten. Hierbij kan gedacht worden aan het verwaarden van groengas, de mogelijkheden voor Bio LNG als duurzame brandstof en het in kaart brengen van mono-mestvergisting in Nederland. Daarnaast kijk ik naar de kansen voor duurzame energie in de landbouw in het algemeen."

Meer weten?
Opleidingsinformatie International Business

Hendrik van Houten, afgestudeerde International Business