Flora Munster

“Ik onderzocht hoe je een 'kip Caesar salade' duurzaam kunt produceren.”


Flora Munster is student Bedrijfskunde en Agribusiness in Leeuwarden. Ze onderzocht in het eerste jaar tijdens de module ‘Duurzame Agri & Food’ hoe je een kant-en-klare 'kip Caesar salade' duurzaam kunt produceren met de boeren uit Hollands Kroon. Een module die ze erg leuk vond en succesvol afsloot met een filmpje op YouTube.

Contacten
De ouders van Flora hebben een tulpenbedrijf in de Wieringerwerf. “De meeste bedrijven die ik voor de opdracht heb geïnterviewd, kende ik via mijn vader. Contacten werden dus makkelijk gelegd.” Ze ging langs bij een pluimveebedrijf, knoflookteler, melkveebedrijf (kaas), aardappelteler en slateler en legde alles op film vast.

Ondernemend
Het ondernemende zit blijkbaar in de genen. “Mijn oma runde vroeger het tulpenbedrijf. Ik weet alleen niet of ik het later van mijn vader overneem. Het is wel een echte mannenwereld. De groene kant in combinatie met economie boeit me wel heel erg. Daarom heb ik ook voor de opleiding Bedrijfskunde en Agribusiness gekozen en Leeuwarden is niet zo ver weg.” Flora reist nu nog heen en weer tussen de Wieringerwerf en Leeuwarden, maar ze denkt eraan om volgend jaar op kamers te gaan wonen. “Ik wil het studentenleven graag meemaken.” Ondernemen doet ze intussen al. Ze runt via Facebook een taartenshop: Flora’s taarten.

Leuke opleiding
Flora is tot nu toe erg enthousiast over haar studie Bedrijfskunde en Agribusiness in Leeuwarden: “Er waren een paar modules die ik minder vond, maar over het algemeen is het een erg leuke opleiding die helemaal bij mij past. Je doet veel en werkt vaak in groepen. Vooral logistiek en kwaliteit zijn onderwerpen die ik erg interessant vind. Daarnaast is duurzaamheid een aspect dat me erg boeit, maar dat is pas gekomen toen ik met deze opleiding begon.” Tot slot heeft ze nog een tip voor aankomende studenten: “Je moet goed plannen bij deze opleiding. Je hebt vaak verschillende opdrachten in verschillende groepen lopen en die moet je allemaal op tijd afronden.”

Meer weten?
Opleidingsinformatie Bedrijfskunde en Agribusiness

Student Bedrijfskunde en Agribusiness Flora Munster