Evert Swart

"Duurzaamheid op een praktijkgerichte manier"


Evert Swart derdejaars deeltijd Milieukunde: "Vanuit mijn eigen overtuiging om een positieve bijdrage te leveren aan de toekomst, kan ik mij goed vinden in het beeld wat de opleiding en tevens de hogeschool uitdraagt: duurzaamheid op een praktijkgerichte manier."

Oriënteren
"Milieukunde is mijn tweede hbo opleiding. Uiteindelijk kwam ik er achter dat mijn hart niet lag bij mij keuze die ik destijds had gemaakt. Na een tijdje oriënteren kwam ik uit bij Milieukunde. Ik heb een dag meegelopen en dat voelde direct goed. De sfeer bij Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) was informeel, de docenten staan dichtbij studenten en er wordt ongedwongen met elkaar omgegaan."

Deeltijd
"Inmiddels ben ik via mijn oriëntatiestage in het tweede jaar aan het werk gekomen in het werkveld en ben ik overgestapt naar de deeltijd variant van Milieukunde. Nog steeds ga ik met erg veel plezier naar school (nu in de avonduren en op vrijdag) en geniet ik van de passie en inzet van de docenten en medestudenten."

Drie dagen
"De studielast in de deeltijd is voor veel studenten vrij pittig omdat zij vier dagen per week werken. Zelf heb ik ervoor gekozen om drie dagen per week te gaan werken, om zo genoeg tijd over te houden voor de studie. De projecten zijn tot nu toe erg variërend, waarbij er voor elke studierichting wel iets leuks bij zit (watertechnologie, energie en klimaat, en ecologie)."

Informatiesysteem
"Sinds dit jaar is er een nieuw informatiesysteem, het lijkt erop dat dit een goede vervanger van blackboard gaat worden, hoewel het nog wel even wennen is. Tevens wil ik mijn complimenten geven voor de implementatie van dit nieuwe informatiesysteem en de nieuwe SIS. Persoonlijk heb ik er niks van gemerkt dat we van SIS zijn gewisseld en dat is een goed punt!"

Meer weten?
Opleidingsinformatie Milieukunde (deeltijd)

Afbeelding Evert Swart