Dominic Parrin

"In mijn eerste jaar al helemaal op mijn plek"


"Toen ik voor het eerst op de open dag bij Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) kwam, voelde ik me meteen thuis", aldus Dominic Parrin, eerstejaars student Land- en Watermanagement. "Nu ik er ook daadwerkelijk studeer ervaar ik dat nog steeds. Er heerst een fijne sfeer in het gebouw en een relaxte vibe. Daarnaast is de locatie een dikke plus, omdat je omgeven wordt door een mooi landgoed. Je bent geen nummertje op deze school en de docenten zijn makkelijk benaderbaar; hun enthousiasme voor het vak werkt aanstekelijk."

Project Waterbril
"Het leukste project waar ik aan gewerkt heb vind ik tot nu toe ‘De Waterbril’. In dit project ga je je eigen omgeving door een ‘waterbril’ bekijken en ook in kaart brengen. Hierbij kun je denken aan de hoeveelheid regenwater, het waterpeilen, maar ook hoeveel water je zelf eigenlijk verbruikt. De mix van theoretische en praktische onderwijsvormen bij Land- en Watermanagement spreekt me erg aan. Het werkveld wordt echt naar ons studenten toegebracht door projecten en excursies."

Baankansen
"Voordeel van deze studie is dat de baankansen heel erg goed zijn! Ik zou wel bij een ingenieursbureau willen werken in de toekomst; dan ben je bezig met de werkvoorbereiding van alles wat met water te maken heeft. De toekomst hou ik bewust open, omdat ik me niet blind wil staren op één soort baan."

Studentenvereniging
"Naast mijn studie ben ik ook een actief lid van de studentenvereniging ‘Arboricultura’, waar ik in twee commissies zit. Onlangs zijn we zelfs met negentien man op wintersportvakantie naar Italië geweest! Een ander voordeel van de studentenvereniging is dat ik veel nieuwe mensen heb leren kennen, ook veel oudejaars. Door deze contacten krijg ik af en toe bijles voor vakken die voor mij wat lastiger zijn. Ik voel me verbonden met de school en heb het hier prima naar mijn zin."

Meer weten?
Opleidingsinformatie Land- en Watermanagement

Dominic Parrin, eerstejaars student Land- en Watermanagement