Dion Leppers

"Ik wil graag een baan waarmee ik waterproblemen in het buitenland kan oplossen."


Iets voor de wereld betekenen, dat is de drijfveer van Dion, student Land- en Watermanagement. Toen hij zich realiseerde dat er veel overstromingen in de wereld zijn en dat dit gezien de zeespiegelstijging alleen maar meer wordt, wist hij dan ook wat hij na zijn mbo wilde studeren: Land- en Watermanagement bij hogeschool Van Hall Larenstein in Velp. Over zijn ambities is Dion duidelijk: “Ik wil graag een baan waarmee ik waterproblemen in het buitenland kan oplossen.”

Mbo
Na zijn mbo-opleiding Voedingsmiddelentechnologie besefte Dion dat dit toch niet was wat hij zijn leven lang wilde doen, dus besloot hij door te studeren. Hij merkt wel een verschil tussen mbo en hbo: "De kwaliteit van de lessen is beter, maar er wordt ook meer gevraagd. Je moet zelf ook initiatief kunnen nemen, maar dat gaat me gelukkig goed af."

Verwachtingen kloppen
Dions verwachtingen van de studie kwamen uit. "Het zijn veel exacte vakken met theorie, maar ook veel praktijkvakken en excursies. We kunnen wat we leren dus meteen toepassen." Wel ervaart hij dat er meer exacte vakken zijn dan hij gewend is. Daarom zegt hij: "Een goede aansluiting vanuit het mbo, havo of vwo is wel zo handig. Gelukkig zijn docenten altijd bereid te helpen."

Leuke opdrachten
Dion heeft al een aantal leuke opdrachten gehad. Zo kwam hij er door één van de opdrachten achter, dat zijn straat is genoemd naar de bisschop die vlakbij zijn huis een kanaal heeft aangelegd. Voor een andere opdracht mocht hij zelf een fictief recreatiepark ontwerpen en inrichten. Ook sociaal heeft Dion het naar zijn zin: "Ik heb een groepje vrienden van de opleiding waarmee ik weleens op pad ga. Laatst zijn we gezellig uitgegaan in Arnhem."

Baankansen
Over zijn carrière maakt Dion zich weinig zorgen. De kans op een baan was een van de redenen om voor Land- en Watermanagement te kiezen, en ook tijdens zijn studie ervaart hij dat bedrijven staan te springen om afgestudeerden van deze richting. "We gaan af en toe naar een beurs of markt waar bedrijven aanwezig zijn. Je merkt dat die hun best doen om een goede indruk te maken en je vaak een visitekaartje meegeven in de hoop dat je hen nog eens benadert." Met zijn ambities in het buitenland komt het dus vast goed.

Meer weten?
Opleidingsinformatie Land- en Watermanagement