Daan Berkouwer

"Ik ben me bewuster geworden van de waarde van water"


Na de zeevaartschool (mbo) heeft Daan Berkouwer acht jaar als stuurman op een baggerschip gewerkt, maar in die job waren geen doorgroeimogelijkheden meer. "Ik heb altijd al interesse gehad in techniek en ben nieuwsgierig hoe dingen in elkaar zitten. Vervolgens ben ik op zoek gegaan naar technische opleidingen die te maken hebben met water. Via internet ontdekte ik de deeltijdopleiding van Land- en Watermanagement en dacht meteen: dit is het!"

Werk
"Naast de deeltijdopleiding heb je een baan nodig in de sector. Deze had ik vrij snel gevonden, als productontwikkelaar bij een klein bedrijf dat gespecialiseerd is in de vele toepassingen van regenwater. Wanneer je regenwater gebruikt in je huishouden, kun je tot zestig procent van je watergebruik besparen! Ik ben me hierdoor bewuster geworden van de waarde van water en sta bijvoorbeeld zelden langer dan vijf minuten onder de douche. Na een jaar bleek dat er voor mij weinig uitdaging in deze functie zat en daarom ben ik verder gaan solliciteren. Sindsdien heb ik een baan gevonden als toezichthouder grondwateronttrekkingen bij het ‘Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden’, waar ik het erg naar mijn zin heb."

Van Hall Larenstein
"Wat mij aanspreekt aan deze school is het informele contact met docenten en begeleiders; je kunt altijd bij ze terecht! Het leukste tot nu toe vond ik de excursie naar de ‘Baakse beek’. De dingen we in het eerste studiejaar geleerd hebben konden we hier toepassen, zoals o.a. landmeten en de waterkwaliteit onderzoeken aan de hand van de flora en fauna. Omdat ik erg praktisch ben ingesteld, hou ik ervan om theorie te koppelen aan de praktijk. Het onderwijs is zo vormgegeven dat je weet waarvoor je de theorie bestudeert en dit vind ik erg prettig." 

Tips
"Daarnaast ben ik ook klassenvertegenwoordiger, waarbij ik het leuk vind om de communicatielijntjes kort te houden. Mijn tip voor toekomstige studenten? Maak een goede tijdsplanning en houd je hier ook aan. Dit heeft mij zelf erg geholpen tijdens het eerste jaar, want het is toch wennen om vanuit het werkende leven weer te gaan studeren."

Meer weten?
Opleidingsinformatie Land- en Watermanagement (deeltijd)