Caroline Dach

"Wat ik leerde tijdens mijn studie, komt nu van pas in mijn werk"


Caroline Dach volgde de opleiding Equine, Sports and Business bij Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) en is inmiddels afgestudeerd. Zij is nu eventmanager bij Reed Exhibitions Deutschland GmbH, waar ze deel uit maakt van het team dat het grootste paardenevenement in Europa organiseert: de Equitana.

Eventmanager
"Tijdens mijn opleiding wist ik al dat ik eventmanager wilde worden. Ik wilde daarom graag stage lopen bij Reed Exhibitions in Düsseldorf. Dat lukte en ik liep er een half jaar stage. Toen ik in 2009 afgestudeerd was, mocht ik er blijven werken als project assistent voor de Equitana. Nadat ik er een korte periode tussenuit ben geweest, mocht ik terugkomen als eventmanager voor de Equitana. In mijn functie ben ik verantwoordelijk voor het organiseren van evenementen, de personeelsplanning, het opzetten van de vrijwilligersprogramma’s, hotelboekingen, VIP- en internationale gastprogramma’s en het opbouwen van nieuwe netwerken voor de Equitana."

Verschillende organisaties
"Wat ik leerde tijdens mijn studie komt nu van pas in mijn werk. Toen ik studeerde heb ik mijn analytische vaardigheden (ook de wetenschappelijke benadering van onderzoek) verbeterd, die ik nu gebruik bij het schrijven of ontwikkelen van strategische documenten voor het management. Het deadlinegericht werken in groepen en nabootsen van praktijksituaties heeft geholpen om mijn organisatievaardigheden te verbeteren, evenals projecten beheren en om effectief samen te werken. Wat ik ook echt leuk vond was dat je tijdens de opleiding de kans kreeg om verschillende organisaties uit de sector te bezoeken. Zo bouwde je een goed netwerk voor de toekomst op, waar je nu nog steeds op kunt rekenen."

Meer weten?
Opleidingsinformatie Dier- en Veehouderij, Velp