Berdiene Prins

"Afgestudeerd en meteen aan het werk"


Berdiene Pille-Prins startte haar studententijd met de studie Dierwetenschappen aan Wageningen University, maar stapte over naar het hbo. "Door ziekte ben ik destijds gestopt met mijn universitaire bachelor en heb ik er uiteindelijk voor gekozen om in te stromen in het derde jaar van Dier- en Veehouderij bij Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL), toen nog in Wageningen (nu in Velp). Achteraf gezien een goede keuze, want deze hbo-studie paste veel beter bij me en is een stuk praktischer dan een universitaire studie.

Stages
"Tijdens (groeps)opdrachten ga je regelmatig naar bedrijven of je werkt samen met het bedrijfsleven of veehouders. Tijdens mijn halfjaarstage bij CRV, een fokkerij-organisatie voor rundvee, heb ik meegeholpen met de organisatie van een groot evenement, de NRM. Dit beviel zo goed, dat ik eigenlijk gelijk wilde blijven werken. Maar er moest eerst nog afgestudeerd worden. Ik heb bij Livestock Research van de WUR meegedraaid in het Smart Dairy Farming project en een onderzoek gedaan naar de groei van kalfjes. Ook erg interessant! Maar ik besefte toen wel dat onderzoek zeker niet mijn werk zou worden."

Baan
"Tegen het eind van mijn afstuderen belde CRV of ik voor hen kon komen werken, want er ging iemand met zwangerschapsverlof. Aangezien mijn stage erg goed bevallen was, heb ik dit met beide handen aangegrepen. In maart 2015 ben ik afgestudeerd én begonnen aan mijn baan. Ondertussen heb ik een vast contract en ben ik werkzaam op de International Business Development afdeling waar ik support medewerker ben."

Leuk en veelzijdig
"Dit houdt in dat ik de area managers ondersteun in praktische dingen, zoals het organiseren van bezoeken aan (melkvee)bedrijven en het maken van promotiemateriaal. Ik verzorg de marketing en communicatie voor mijn afdeling en ben ook verantwoordelijk voor de orderverwerking voor inmiddels alle Europese landen. Orders die via mijn collega’s binnenkomen moet ik administratief en logistiek afwerken en zorgen dat ze vervoerd worden naar het juiste land. Een erg veelzijdige en leuke baan dus, met veel internationale contacten!"

Meer weten?
Opleidingsinformatie Dier- en Veehouderij, Velp