Annika Pohle

"Zorg voor een goed netwerk en ga je dromen achterna!"


In 2009 studeerde Annika Pohle af in Equine Leisure and Sports bij Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL). Tijdens haar studie werkte ze als paardentrainer en -rijlerares en later als marketing coördinator bij Hofmeister Pferdesport. In 2013 lukte het om haar droom waar te maken: een eigen pensionstal met dertig paarden. 

Doel
"Ik had tijdens mijn studie een duidelijk doel voor ogen - een eigen pensionstal - waar ik mij tijdens de studie helemaal op focuste. Naast mijn studie bij HVHL, volgde ik een opleiding voor paardrijlerares. Het examen hiervan legde ik af in Münster Handorf (Duitsland). Daarnaast startte ik een website om mijn bedrijf te promoten en volgde ik in het laatste studiejaar van Equine Leisure and Sports de specialisatie ‘Sport Sciences’. Door deze specialisatie kon ik mij nog beter voorbereiden op mijn nieuwe rol."

Sollicitatie
"Naast mijn werk als paardrijlerares, solliciteerde ik destijds bij verschillende bedrijven. In januari 2011 had ik een succesvol gesprek bij ‘Hofmeister Pferdesport’: ik kon aan de slag in een ondersteunende functie. Het bedrijf was net begonnen met het opzetten van een webshop. Ik was betrokken bij alle voorbereiding van de producten voor de webshop en ik kreeg steeds meer verantwoordelijkheid voor de online marketing van Hofmeister. Dit  leidde uiteindelijk naar een nieuwe functie met nog meer uitdaging. Naast succes in mijn baan, had ik het geluk dat ik in 2013 mijn pensionstal-droom kon realiseren. Deze stal met dertig pensionpaarden vormt nog steeds mijn tweede inkomen."

Equitana
"Leuk om te weten is dat mijn sollicitatiegesprek met Hofmeister Pferdesport plaatsvond op de Equitana in Essen. Dit evenement is de belangrijkste plek voor (toekomstige) ‘Equine studenten’. Als grootste paardensportbeurs in Europa is het een uitstekende plek om je netwerk uit te breiden en ook kennis te maken met toekomstige werkgevers."

Goed netwerk
"Behalve het hebben van een goed netwerk is mijn advies voor toekomstige studenten: ‘Ga je dromen achterna, begin klein en geef niet op! Door je studie krijg je een goede basis, maar het kan in het begin lastig zijn om je plek te vinden in de paardenindustrie. Toch zijn de vaardigheden en competenties die je tijdens jouw studie gaat krijgen van groot belang, want je kunt ze altijd gebruiken en ze kunnen je helpen schitteren waar je uiteindelijk ook belandt."

Meer weten?
Opleidingsinformatie Dier- en Veehouderij, Velp