Annebelle

"Een stage in het buitenland is veel meer dan alleen een stage."


Annebelle is studente Diermanagement en zij ging voor haar stage vijf maanden naar de non-profit organisatie Ocean Connect in Australië. Het doel van deze organisatie is het verbinden van de maatschappij met de kust. Ze proberen dit te bereiken door middel van educatie, artistieke doeleinden en netwerken. Het doel is om ervoor te zorgen dat mensen zich gaan inzetten om de kust te beschermen.

Gold Coast
De hoofdtaak van Annebelle was het in kaart brengen van ‘the Gold Coast’ in Australië. Zij moest recreatiemogelijkheden als kleedhokjes en issues als vernietigde duinen aankaarten. Ook moest zij wildlife in kaart brengen zodat mensen wisten waar zij de grootste kans hadden om wilde dieren te spotten. Dit deed ze met behulp van een GPS. Hierop gaf zij aan op welke plek zij wat gezien had.

Ondersteuning
Ook kreeg Annebelle de kans om te ondersteunen bij allerlei PR-werkzaamheden (Public Relations), omdat de organisatie nog maar net was opgezet. In zo een beginstadium is het erg belangrijk om de organisatie en diens doelen goed onder de aandacht te brengen van het publiek. Onderdeel daarvan was het promoten van Ocean Connect op evenementen, het ontwikkelen van informatieve flyers, het bijhouden van de website en content schrijven voor de Facebookpagina van de organisatie. Op educatief gebied heeft ze tijdens de stage ook zeker niet stilgezeten en heeft ze een educatieve workshop ontwikkeld. Tot slot kreeg ze zelfs nog de gelegenheid om te ondersteunen bij de boekhouding van de organisatie en grant writing. Grant writing is het aanschrijven van fondsen om zodoende subsidie binnen te halen.

Leuk en leerzaam
‘‘Ik heb op een klein bedrijf stage gelopen en daarom kon ik veel verschillende taken verrichten", vertelt Annebelle. "In het begin werd de organisatie gerund door de oprichter en mijzelf. Na enige tijd kwam er nog een stagiair bij. Mijn stage was ontzettend leuk, leerzaam en ik had een erg goede begeleider. In deze periode heb ik geleerd hoe een Non-profit organisatie wordt opgezet."

Andere cultuur
"Tijdens stage heb ik vooral veel opgestoken van het grant writing. Hierbij leer je hoe je iets moet verkopen en hoe je op dingen kan inspelen. Ook heb ik op educatiegebied veel geleerd en ervaring opgedaan op het gebied van communicatie. Ik weet nu beter hoe ik verschillende doelgroepen kan aanspreken. Vooral het promoten van Ocean Connect tijdens evenementen vond ik erg leuk. Een stage in het buitenland is veel meer dan alleen een stage. Je krijgt te maken met een andere cultuur, andere mensen en daar leer je veel van. Een hele ervaring en ik zou het zo weer doen!"

Meer weten?
Opleidingsinformatie Diermanagement