Anna-Maaike van der Weide

"Als klein meisje was ik al niet van het strand af te slaan!"


Anna-Maaike van der Weide volgde de opleiding Kust- en Zeemanagement en is inmiddels afgestudeerd. “Ik heb altijd al veel interesse gehad in het kust- en zeegebied. Als klein meisje was ik niet van het strand af te slaan! Die interesse heb ik om kunnen zetten in een studiekeuze en straks hopelijk in een carrière."

Recht en beleid
"Tijdens mijn opleiding Kust- en Zeemanagement ben ik erachter gekomen, dat ik alles wat te maken heeft met recht en beleid in het gebied belangrijk en interessant vind. Tijdens mijn stage bij Rijkswaterstaat, bij de vele policy-lessen en de excursie naar Brussel heb ik gemerkt dat dit echt is wat ik wil."

Waterambassadeur
"Hoogtepunt in mijn studietijd was, dat ik werd aangenomen voor de functie van Waterambassadeur van Rijkswaterstaat. Toen ik dat hoorde, kon mijn dag niet meer stuk! In deze functie lag de focus op het promoten van de watersector en door presentaties en aanwezigheid op carrièredagen, mensen enthousiast maken voor het werken in de watersector. In de toekomst verwachten we hier namelijk een tekort! Ondertussen volgde ik nog een minor van een half jaar en daarna mijn project en afstudeerstage. Mooi dat mijn passie straks mijn werk wordt!” 

Meer weten?
Opleidingsinformatie Kust- en Zeemanagement