Wij gebruiken cookies
Van Hall Larenstein gaat zeer zorgvuldig om met haar klanten informatie en zal deze gegevens nimmer aan derden ter beschikking stellen. Lees meer over ons Privacy- en Cookiebeleid.
Jouw eten verandert continu. Of het nu gaat om de samenstelling, de smaak of de verpakking. Veel van deze veranderingen zijn het gevolg van jarenlange onderzoeken naar de verbetering van producten. Naast productverbeteringen verschijnt er ook veel nieuws op de markt. Ook hierin is onderzoek onmisbaar. Weet jij wie de mensen zijn achter jouw koolhydraatarme ontbijtgranen of plantaardige vleesvervanger? Grote kans dat zij Voedingsmiddelentechnologie studeerden in Leeuwarden, de topopleiding van Nederland in dit vakgebied!
Door klimaatverandering en veranderende wetgeving zoeken steeds meer voedingsmiddelenproducenten naar alternatieven voor traditionele voedingsmiddelen. Vlees maakt plaats voor vleesvervangers, zuivel vullen we deels aan met eiwitten uit andere bronnen en steeds meer consumenten zijn op zoek naar ‘lokale’ producten. Deze transities naar alternatieven spelen tijdens je studie een belangrijke rol. Wat is jouw aandeel in voeding van de toekomst?
Om voedingsmiddelen beter te begrijpen heb je scheikunde en biologie nodig. Je houdt je bezig met praktische en specialistische zaken: gezondheid, productontwikkeling, kwaliteit, onderzoek, voeding en voedselveiligheid.
Naast de voedingsmiddelen zelf valt er ook veel te verbeteren en innoveren op het gebied van de productieprocessen. Dat maakt van procestechnologie een zeer interessant vakgebied! Bedenk jij bijvoorbeeld een manier om met minder energie meer melkproducten te produceren? Of zorgt jouw procesoptimalisatie voor een grote kwaliteitsverbetering van jouw favoriete snack?
Binnen HVHL in Leeuwarden heb je de beschikking over hightech faciliteiten. Zo werk je in de proeffabriek aan het optimaliseren van productieprocessen. Ook staat het Food Application Centre for Technology tot jouw beschikking wanneer je nieuwe en innovatieve zuivelproducten wilt gaan ontwikkelen. Op jouw studielocatie zijn verschillende labs aanwezig waarin jij je kunt ontwikkelen tot een echte expert in Voedingsmiddelentechnologie, voor nu en voor de wereld van morgen. Schuif je aan?
Deze opleiding wordt zowel in Leeuwarden als in Velp aangeboden. De hier weergegeven informatie gaat over de locatie Leeuwarden.